حصل المدرس المســــــــــــاعد عــــادل عمران حمــــد التدريسي في كلية التقنيات الاحيائية على كتــــــاب شكر وتقدير من السيد مساعد رئيس الجامعة للشؤون العلمية أ.د. عبد الجبار نعمة خليفة المحترم  عن نشر بحث علمي في مجلة التراث العلمي العربي تحت عنوان ((التطور التاريخي للمحكمة الاتحادية العليا في العراق وفق التشريعات القانونية التي تم اصدارها)). تضمن موضوع البحث ثلاث مطالب الأول عن التشريعات التي صدرت في العراق ونصت على انشاء المحكمة الاتحادية العليا والثاني عن شروط قبول الطعن امام  المحكمة والمطلب الثالث عن أسباب الطعن. هدف البحث إلى التعرف على مراحل التطور التاريخي للمحكمة الاتحادية العليا في العراق خاصة وأن غالبية الدول ذهبت إلى جعل الرقابة القضائية بيد جهة واحدة هي المحكمة الدستورية وهو ما يسمى بمركزية الرقابة ويجب أن تكون هذه الجهة متخصصة لأن التخصص يجعلها خارج نطاق القضاء العادي والذي من شأنه أن يقضي على كثير من المشاكل. الف مبارك متمنين له مزيدا من العطاء.

التصنيفات: الاخبار

7 تعليقات

like7.ir · 10/06/2022 في 6:53 ص

Hello, Neat post. There is an issue along
with your website in web explorer, may test this? IE nonetheless is
the marketplace leader and a huge component of other people will miss your great writing
because of this problem.

Batman Veteriner · 27/06/2022 في 12:02 م

I have been searching all over a post about that for quite a long time. Thanks for publishing this great content without doubts is very useful. I absolutely love your blog. Excellent colors

هایلایتر جامد · 05/07/2022 في 4:44 ص

Simply wish to say your article is as amazing.
The clarity in your post is just cool and i can assume you’re an expert on this subject.
Fine with your permission let me to grab your RSS feed to keep updated with forthcoming post.
Thanks a million and please keep up the gratifying work.

سئو سایت تضمینی · 17/07/2022 في 7:03 ص

Sweet blog! I found it while searching on Yahoo News.
Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?
I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
Many thanks

طراحی وب سایت های شرکتی · 25/07/2022 في 1:48 ص

Hey very interesting blog!

طراحی وب سایت های شرکتی · 25/07/2022 في 8:59 ص

Hi, I would like to subscribe for this weblog to take newest updates,
therefore where can i do it please assist.

کار در تهران با حقوق بالا · 31/07/2022 في 9:53 ص

My brother recommended I would possibly like this blog.

He used to be totally right. This publish actually made my day.
You cann’t consider simply how a lot time I had spent
for this information! Thanks!

عنصر نائب للصورة الرمزية (Avatar)

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.